О нама

ЖРНОВ – часопис за културу, науку и уметност

           Жрнов је гласило које се залаже за очување традиционалних вредности српског народа: љубав према ближњем; предусретљивост према путнику намернику; вера у Бога и свест о значају крсне славе, верских и народних обичаја; толерантност према суседима друге вере и закона; препознавање српских националних интереса у култури и науци, у привреди и политици; част и поштење у свему: од кућних и чаршијских, до послова народних и државних.

           Часопис Жрнов у штампаном издању излази два пута годишње (лето и зима).

           Редакција: Ранко Прерадовић (Бања Лука), Ратко Поповић (Грачаница), Димитрије Јовановић (Краљево), Наталија Јелизарова (Москва), Коља Мићовић (Париз), Огњен Петровић (фотографије), Мића Милорадовић (цртежи, карикатуре), Александар Чотрић (Сатирикон) и Душко М. Петровић, главни и одговорни уредник / 

           Часопис је доступан у свим бољим књижарама у Србији и Републици Српској, а у Београду у књижарама: “Геца Кон”, Кнез Михајлова 12  и “Александар Белић”, Студентски Трг 5. Цена по примерку је 300 динара или 5 КМ.  Часопис се може поручити и добити поузећем по цени од 300 динара по примерку. 

<>

ПРИЈАТЕЉИ ЖРНОВА:

Inbox IT Solutions 

itsinbox.com

Представништво Републике Српске Србији 

 predstavnistvorsbg.rs

Удружење књижевника Србије  

  www.uksrbije.org.rs

Друштво Свети Сава (осн. 1886), Србија,  

www.sveti-sava.org.rs

Литературная премия “Антоновка. 40+” (Росси́йская Федера́ция)

   https://antonovka.belkin-lit.ru/